Over "GA Voelen"

Trainingen die raken!

Ons team

Angelique de Pooter

GZ-Haptotherapeut, Hypnotherapie Master Practitioner, Stressortherapeut

Angelique is degene die graag de onderbouwing zoekt, altijd nieuwsgierig waarom iets werkt zoals het werkt of niet. Ik ben dol op de puzzelstukjes in elkaar laten vallen.


Als kind was ik dromerig, vaak op mezelf, maar verlangde wel naar gezien worden. Mijn manier was in eerste instantie in de muziek. Dat heeft me gestimuleerd om naar buiten te komen. In eerste instantie met iets dat ik kon, nog niet zo met wie ik was. Maar dat groeide wel mee. Ik heb zelf een flinke weg afgelegd om mijn eigen waarde ook écht te durven zien en ben me steeds meer gaan verbinden.  Ik leerde dat ik zelf eigenaar ben van mijn gevoel en wat een openbaring was dat! Ik wil jou graag die spiegel voorhouden, want jouw blik, hoe jij kijkt bepaalt de kleur die je ziet. 

Goke van Spall

GZ-Haptotherapeut, Hypnotherapie Master Practitioner


Goke is de praktische creatieveling die in het moment pijlsnel weer een nieuwe oefening kan bedenken om de ervaring scherp te stellen. 


Het werd steeds duidelijker voor mij hoe belangrijk verbinding en contact is in mijn eigen leven, maar ook in dat van anderen. Hoe pijnlijk is het om te ervaren dat je zoveel mooie lieve mensen om je heen hebt en je jezelf toch alleen voelt of het gevoel hebt er niet helemaal bij te horen.

Met de kennis die ik nu heb weet ik dat een jarenlange worsteling helemaal niet nodig hoeft te zijn. Mijn missie is om mensen van jongs af aan te leren hoe je jezelf kunt zijn en van je angsten en overtuigingen af te komen die je belemmeren het leven te leiden wat je zo graag zouden willen.

Hoe is het zo gekomen?

Al meer dan 30 jaar houden wij ons bezig met het lijf. Eerst als fysiotherapeut en daarna als haptotherapeut, en nog later als Hypnotherapie Master Practitioner en Stressortherapeut. We kwamen elkaar  al jaren tegen op de verschillende opleidingen en in intervisiegroepen, en al jaren riepen we dat we iets samen moesten gaan doen. Onze focus ligt op het luisteren naar het lichaam en het begrijpen van de signalen die het geeft. Omdat wij beiden ook erg nieuwgierig en leergierig zijn ingesteld wilden we ook meer kennis vergaren over het brein en zijn dit daarom ook gaan bestuderen. Met al onze kennis die we in de afgelopen 30 jaar hebben opgedaan mogen we wel zeggen dat we een unieke methode in het begeleiden van mensen en hun klachten hebben ontwikkeld.


En tòch misten we iets. Wat we onze cliënten in de 1 op 1 sessies niet zo makkelijk konden laten ervaren. En dat gaat over "Hoe functioneer je in verbinding met anderen, hoe pas je dat dan toe?"  We zijn aan het brainstormen gegaan en hebben plannen gemaakt. In 2018 was het dan zover en was de magie compleet. We begeleidden onze eerste workshop en onder onze ogen zagen we gebeuren wat we in de praktijk soms verborgen bleef. De patronen waar onze cliënten tegenaan liepen en waarover ze uiteraard wel vertelden, ontvouwden zich voor onze ogen. Zo konden we elke keer op die 'gouden' momenten waarop het, uiteraard voor het gevoel van onze deelnemers, misging, inspringen. In de veilige geborgenheid van de groep was het ook fantastisch om te zien hoe de andere deelnemers van de workshop ook hun bijzondere steentjes konden bijdragen. Waardoor ook het beeld over de ander en over zichzelf kon veranderen. Want zonder de ander is er namelijk geen ontwikkeling. Niet in autonomie ontwikkelen, niet in verbinding leggen of hulp/steun vragen, en ook niet in kwetsbaar en open zijn, op tijd weer grenzen stellen en voor jezelf zorgen. We voelden ons als een vis in het water en we genoten van de zichtbare stappen die de deelnemers maakten. Want daar waar het probleem zit, zit namelijk ook de oplossing!! Het werken in groepen is goud voor je ontwikkeling. Het geeft  een unieke kans om patronen te doorbreken en samen te groeien. En wat we samen beleefd hadden, was ook heel mooi weer terug te koppelen in de eventuele 1 op 1 sessies om daar dan weer verdieping op te geven!


Na een aantal workshops merkten wijzelf dat we dit niet genoeg vonden.

Als er in 1 of 2 dagen al zo ontzettend veel verandert, wat gaat er dan gebeuren als we 5 dagen met elkaar aan de slag gaan?

En het volgende plan was geboren! Helaas werd er roet in het eten gegooid door een niet nader te noemen virus en bleef ons plan op de plank liggen. Ondertussen zijn we verder gegaan in het ons bekwamen in nieuwe skills, we zaten uiteraard niet stil! Maarrrr....het bleef kriebelen, het bloed ging waar het niet gaan kon en het vuurtje laaide ineens weer behoorlijk op! Dus we dachten nù moet het gaan gebeuren! We hebben de handen weer ineen geslagen en nu is het dan zover! "GA Voelen" is geboren. En we hebben onze plannen verder uitgewerkt met een  5-daagse Retraite XL als kers op de taart. 


We wensen je heel veel inspirerend leerplezier toe en ontmoeten je graag!Missie

Onze missie is helder: wij willen voelen een centrale plek geven in onze samenleving. Daar valt zoveel te winnen in leef- en werkplezier! Wij zijn overtuigd van de kracht van écht contact en het luisteren naar ons innerlijk kompas. We geloven sterk in de kracht van verbinding, iets wat soms verloren lijkt te gaan in een wereld die draait om het individu.In ons eigen leven hebben we allebei ervaren hoe waardevol het is om naar ons lichaam te luisteren, om de signalen te begrijpen die het ons geeft. En het vraagt soms moed om je open stellen maar je zult verbaasd zijn hoeveel informatie het je geeft en welke antwoorden je krijgt.


Laat je inspireren om vanuit je eigen kracht en kleur te leven. Om jezelf en anderen te voeden, zodat we samen stevig kunnen staan, in gezond contact met onze omgeving. Onze drijfveer? Vitaliteit, zingeving en levenslust, in werk en privé. Wij gunnen iedereen de vrijheid om uit de verf te komen, om authentiek jezelf te zijn en tegelijkertijd gezonde relaties op te bouwen.


Als je op zoek bent naar perfectie, moeten we je teleurstellen. Wij zijn geen onfeilbare, ideale trainers. Maar als je op zoek bent naar iets veel waardevollers, dan zijn wij jouw match. Wij zijn doorgewinterde vakvrouwen met levenservaring.  Maar we zijn vooral mens en "wat you see is what you get". We zijn er om je te steunen, te spiegelen en je een duwtje in de rug te geven wanneer dat nodig is. En ja, we hebben ook nog een flinke dosis humor in de aanbieding. Als je iemand nodig hebt die begrijpt wat het écht betekent, die jou als geen ander kan ondersteunen, reflecteren en soms een liefdevolle schop onder je achterste kan geven -  dan hoef je niet verder te zoeken. Wij zijn hier om jou te helpen groeien, op jouw eigen unieke pad.


In onze aanpak maken we gebruik van de principes van Haptonomie, Hypnotherapie, Stressortherapie, Acceptance and Commitment therapie, ReAttach, Geweldloze Communicatie en relatietherapie.

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Warm, betrokken en liefdevol confronterend

Wat moet ik hier nog meer over zeggen? Dat is wie jullie zijn! Door praktisch bezig te zijn ben ik mezelf  enorm tegengekomen! Jullie vingen me op, maar ik heb van jullie ook een duwtje in de rug gekregen!

Wat een fantastische energie en chemie hebben jullie

Naast al jullie kennis geniet ik enorm van jullie als persoon! Je jullie zijn gewoon jezelf en geen opsmuk.

Een bak kennis, met zeker ook een hoop humor. 

Wat een bijzondere workshops. Waar halen jullie het vandaan? Ook het aangeraakt worden heeft me enorm geraakt en goed gedaan.